Zvezdana-photo-2

Zvezdana Žujo

Communis
Suvlasnica i direktorica

Zvezdana Žujo, suvlasnica i direktorica agencije Communis Sarajevo, započela je svoju profesionalnu karijeru u oglašivačkoj industriji u Beogradu. Nakon četiri godine predanog rada u agenciji Saatchi&Saatchi, odlučila je da svoju stručnost prenese na bosansko-hercegovačko tržište. Preselivši se u Sarajevo, osnovala je agenciju Communis, koja je u narednih 25 godina postala jedna od vodećih full service advertising agencija u Bosni i Hercegovini.

Pod njenim vodstvom, Communis danas broji dvadeset zaposlenih koji servisiraju više od šezdeset klijenata iz različitih industrijskih sektora i čak petnaest tržišta. Kontinuitet kvalitete i povjerenje izražava se kroz činjenicu da preko sedamdeset posto uposlenika lojalno radi u agenciji već više od petnaest godina.

Više od stotinu bivših uposlenika Communisa, nakon što su stekli iskustvo u agenciji, danas zauzimaju visoke pozicije u raznim domaćim, regionalnim i međunarodnim kompanijama.

Zvezdana nije samo lider u svom poslu, već je i duboko posvećena razvoju mladih talenata. U suradnji s tri fakulteta Univerziteta u Sarajevu, pružila je praksu za više od 250 studenata. Osim toga, njen doprinos akademskoj zajednici ogleda se kroz više od trideset predavanja koje je održala na Ekonomskim fakultetima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

Njena posvećenost industriji oglašavanja ogleda se i kroz aktivno članstvo u svim relevantnim industrijskim tijelima u Bosni i Hercegovini. Njena stručnost prepoznata je i kroz ulogu člana žirija za lokalne i regionalne festivale kreativnog oglašavanja. Dodatno, tri godine je članica Ženske Mentorske Mreže, inicijative koju su pokrenule Addiko bank Sarajevo i Deloitte Sarajevo. Od samih početaka, članica je kluba Woman.com, a također dvije godine zaredom predavala je na Festivalu Savremene Žene u Tuzli.

Agencija Communis, pod njenim vodstvom, osvojila je više od trideset prestižnih lokalnih i regionalnih nagrada. No, Zvezdana ističe da je njena najveća nagrada povjerenje klijenata, od kojih su sa agencijom od samih početaka, gradeći tako dugogodišnje partnerske odnose. Ponosna je i na činjenicu da agencija organizuje najveću i najprestižniju poslovno-tehnološku konferenciju u BiH, NetWork, koja će se ove godine održati dvanaesti put.

Iako je Zvezdana veteranka u svijetu oglašavanja, njen entuzijazam ne jenjava. I dalje je strastvena prema svom poslu i uživa raditi u kreativnom i posvećenom okruženju agencije Communis.