image0

Jovana Čutul

Stručna suradnica na EU projektima, predsjednica i osnivačica udruge Žene za otok, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova PGŽ

Jovana Čutul rođena je i odrasla na Krku. Vrlo rano počele su je zanimati društvene teme te je već u srednjoj školi znala da želi studirati politologiju. Oduvijek je vrlo osjetljiva na nepravdu, izuzetno društveno angažirana i vjeruje da možemo poboljšati sam sustav i odnose u društvu. Na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti dobila je široko znanje, brojna vrijedna iskustva i upoznala osobe koje je i danas usmjeravaju u radu. Nakon što je dobila titulu magistra politologije, vratila se na Krk i odradila je stručno osposobljavanje u Općini Malinska-Dubašnica. Nakon toga dobila je posao u Lokalnoj akcijskoj grupi Kvarnerski otoci na EU projektima. Završila je i osposobljavanje za voditeljicu odnosa s javnošću. Poznaje sustav, poznaje civilno društvo, a okuplja i žene poduzetnice.

Osnivačica je i predsjednica udruge “Žene za otok”, udruge s misijom educiranja, osnaživanja i povezivanja žena. Udruga djeluje na otoku Krku, ali se širi na druga ruralna područja i otoke. Provode brojne projekte, od kojih su najpoznatiji Aktivne otočanke, konferencija Island Business Women i Žene – krila i korijeni.

Od nedavno je preuzela i ulogu predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije.