Ida-Prester-foto-1

Ida Prester

Voditeljica, glazbenica i aktivistica
Ida Prester diplomirala je makroekonomiju i završila pola studija političkih znanosti, kad ju je zivot odvukao u sasvim drugom smjeru.

Pokrenula je bend Lollobrigida, koji je iz hobija prerastao u životni poziv. Istovremeno je počela raditi kao voditeljica na HTV-u, prvo Briljanteena, pa onda i brojnih drugih emisija. Svijet medija i muzike ju je sasvim obuzeo i nepovratno distancirao od struke.

Preko 15 godina je moderatorica Weekend media festivala i Dana komunikacija u Rovinju.

2019.godine postala je zaštitno lice kampanje ‘Nisi sama – pregledaj se s nama!’. Kampanjom se poticalo zene na obavljanje samopregleda dojki. Video samopregleda je postao viralan, spasio preko 20 zivota (prijavljenih slučajeva), a kampanja je osvojila brojne nagrade struke.

Zadnjih godina vodi brojne konferencije, seminare, dodjele nagrada, pise kolumne, a uspješno gradi i glazbenu solo karijeru kao autorica muzike, tekstova i diskograf svih svojih izdanja.

Prošle godine pokrenula je regionalnu kampanju protiv nasilja nad ženama ‘Štit’. U kampanji su sudjelovale brojne javne osobe iz svih država regije.