Đurđica Orepić

Đurđica Orepić

Ironwoman

Đurđica Orepić rođena je na otoku Rabu 1964. godina, privatna je poduzetnica pune 33 godine, vlasnica optičkih radnji u Poreču i Rovinju. Majka je troje djece i nedavno je postala  baka.

Sportom se uopće nije bavila do svoje 47-e. Nakon oklade trči svoj prvi maraton u Medocu, da bi u 50-oj godini života završila svoj puni Ironman – 226 km!

2015. o njoj se snima dokumentarni film Ironwoman i tako postaje velika motivacija ženama u cijeloj regiji svih dobnih skupina sa sloganom “nikad nije kasno za ostvariti cilj”. Nastupa diljem regije na mnogim sportskim i motivacijskim panelima, dobiva brojna priznanja i nagrade za svoje uspjehe.

Uspješno je u 9 godina završila tridesetak triatlon utrka, dužine, olimpijski i IM70.3 i 11 punih Ironman utrka (od kojih je šest puta bila na IM postolju) te tri nastupa na prestižnoj, najtežoj utrci na svijetu, World Championship Ironman na Hawaima, gdje dolaze samo najbolji u kategoriji.

2021. i 2022. završila je kao prva na svjetskoj ranking listi, AWA, od 1650 žena iz cijelog svijeta u dobnoj kategoriji od 55 do 59 godina.
Ove godine dodijeljena joj je nagrada Županije Istarske Istriana, najveće godišnje priznanje Županije u kategoriji Sporta muškarci i žene.