Lara Spalldi Barišić

dr. med. Lara Spalldi Barišić

Specijalist ginekologije i opstetricije

Lara Spalldi Barišić, dr. med., je stručnjakinja iz područja ginekologije i opstetricije s bogatim iskustvom i impresivnim obrazovanjem. Diplomirala je medicinu na University Maastricht u Kraljevini Nizozemskoj, nakon čega je specijalizirala ginekologiju i opstetriciju u prestižnoj sveučilišnoj bolnici i medicinskom centru University hospital Maastricht/UMC u Maastrichtu. Dodatno se usavršavala kao istraživač u područjima ginekologije, opstetricije, pedijatrije i neurofiziologije kako bi doprinijela znanstvenom razvoju.

Lara je stekla MASTER degree u ultrazvuku, posebno naprednom ultrazvuku u ginekologiji i opstetriciji. Njezino stručno znanje i pristup dodatno su obogaćeni brojnim postdoktorskim stručnim usavršavanjima u inozemstvu, posebice u Nizozemskoj i Belgiji.

Svoje stručno iskustvo stjecala je kako u inozemstvu (Nizozemska), tako i u Hrvatskoj, gdje je radila u privatnoj poliklinici VERITAS u Zagrebu i ginekološkoj ordinaciji dr. Kulišić u Zadru. Lara je također bila angažirana u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, radila je u PZZ Zagreb i PZZ Zadar.

Njezino predano djelovanje i doprinos medicini prepoznato je kroz nagradu VAM koju je dobila od Udruge Sve za nju za pomoć onkološkim pacijentima te senzibilizaciju javnosti za probleme osoba koje se suočavaju s rakom.

Osim kliničkog rada, Lara se istaknula i u organizaciji medicinskih kongresa i edukacija. Bila je pozvana kao predavač na preko 40 kongresa diljem svijeta, čime je dijelila svoje znanje i iskustvo s globalnom medicinskom zajednicom. Posebno je zapažena kao direktor IAN DONALD internacionalne Ultrazvučne škole, podružnice u Hrvatskoj, od 2015. godine do danas.

Njezin rad nije ostao neprimijećen ni u području publiciranja, budući da je objavila preko 30 radova u renomiranim stranim i domaćim medicinskim časopisima. Lara Spalldi Barišić predstavlja stručnjakinju koja se predano posvećuje unapređenju ginekološke i opstetričke skrbi te dijalogu unutar medicinske zajednice, čineći značajan doprinos području reproduktivnog zdravlja.