Andrea-Lučić

izv.prof.dr.sc. Andrea Lučić

Ekonomski fakultet Zagreb
lzv. prof.dr. sc. Andrea Lučić zaposlena je na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu od 2009. godine,  gdje izvodi nastavu na kolegijima Osnove marketinga, Marketing i održivi razvoj, Menadžment događaja te Etika i Održivi marketing.

Diplomirala je 2007. godine na Ekonomskom fakultet u Zagrebu, smjer Financije, a 2012. završava poslijediplomski studij Marketinški menadžment. Tijekom školovanja dobitnica je četiri Dekanove nagrade za izvanredni akademski uspjeh te stipendija grada Zagreba i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za izvanredni akademski uspjeh. Titulu doktorice znanosti  na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu stekla je 2015. obranom doktorske disertacije ,,Održivi marketing kao odrednica poslovne uspješnosti”.

Od 2020. godine voditeljica je petogodišnjeg znanstvenog projekta Hrvatske zaklade za znanost pod imenom ,,Osnaživanje financijske sposobnosti mladih potrošača kroz programe edukacija i bihevioralne intervencije – EtFICAcY”. Osim istraživačkih suvoditeljica je i edukativnih i stručnih programa BUDI FIN – Financijski pismen i odgovoran te Tjedan financijske pismenosti. Koautorica je niza relevantnih znanstvenih članaka u području financijskog ponašanja mladih, psihologije potrošnje te potrošačkog minimalizma objavljenih u zemlji i inozemstvu.