dipl. iur. Daria Glavan Šćulac

Sveučilište u Rijeci
Pravnica, Povjerenica za različitost

Daria ima više od 18 godina iskustva u visokom obrazovanju. Rukovoditeljica je Ureda za pravna pitanja, etiku, različitost i uključivost Sveučilišta u Rijeci te doktorandica na interdisciplinarnom doktorskom studijskom programu Humanities and Social Sciences Fakulteta za društvene znanosti Sveučilišta u Ljubljani.

U svom radu pruža pravnu i savjetodavnu podršku u području organizacijskih politika, međunarodne suradnje i povezanosti sa zajednicom, te sudjeluje u razvoju i provedbi institucijskih praksi očuvanja organizacijske kulture, etičkih načela, ravnopravnosti, različitosti i uključivosti u akademskoj zajednici. Tijekom karijere sudjelovala je u više desetaka strateških partnerstava i europskih projekata razvoja kapaciteta i transfera znanja. Aktivno sudjeluje u radu Vijeća za rodnu ravnopravnost i Vijeća časti Sveučilišta u Rijeci te je prva imenovana Povjerenica za različitost Sveučilišta u Rijeci. Kontinuirano izlaže i sudjeluje, organizira i koordinira događanja, konferencije i radionice u domaćem i međunarodnom okruženju te je koautorica i urednica nekoliko stručnih publikacija.

Članica je SPEAR UNIRI tima kojemu su portal Voxfeminae.net i društveno poduzeće Fierce Women 2022. godine dodijelili “Fierce Women Award” za stvaralaštvo, djelovanje i postignuća koji značajno doprinose rodnoj ravnopravnosti, pravednosti i socijalnoj pravdi u Hrvatskoj. 2018. godine položila je pravosudni ispit.

Neumorno je posvećena potrazi za ravnotežom.