Rijeka – grad ženskog roda

Rijeka, najveća hrvatska luka smještena između Mediterana i srednje Europe i grad simbol slobodnog duha ove će godine ugostiti Women’s Weekend događanje.

2020. godine, Rijeka je bila Europska prijestolnica kulture i domaćin brojnim umjetnicima svjetske, europske i hrvatske kulturne scene i time učvrstila svoju poziciju kao kulturno-umjetničko središte.

Upravo su brojne znamenite žene svojim radom i postignućima kroz znanost, arhitekturu, kulturu i javno djelovanje dale doprinos izgradnji Rijeke kakvu znamo danas. Zanimljiva je i činjenica da je Rijeka jedan od rijetkih hrvatskih gradova čije je ime ženskog roda, čime se nametnula kao logično i idealno mjesto okupljanja žena iz regije i svijeta.

Rijeka svojim brojnim turistima, građanima i posjetiteljima nudi mnoštvo atraktivnih, većih i manjih kulturnih i zabavnih programa u kojima će svatko pronaći nešto za sebe:

– vrhunski smještaj poput Hilton Costabella Rijeka Spa & Beach Resort

– poznati restoran Nebo u istoimenom hotelu koji je prošle godine okićen Michelinovom zvjezdicom i u kojem svi posjetitelji mogu kušati kreativna jela s predivnim pogledom na Kvarnerski zaljev

– tijekom cijele godine Rijeka nudi niz manifestacija i bogati glazbeni i kulturni sadržaj

Svim posjetiteljima Women’s Weekenda koji putuju iz drugih gradova, dolazak u Rijeku će olakšati njena odlična prometno povezanost. Autocesta koja vozi od glavnog grada Hrvatske – Zagreba, između Istre i Kvarnera, ali i blizina Italije, Slovenije i ostalih susjednih zemalja – omogućuje posjetiteljima s raznih krajeva lijepe naše i regije da posjete ovo jedinstveno događanje!

Rijeka se veseli vašem dolasku!