Otkrivamo imena prvih panelistica Women’s Weekenda 2024.

Women’s Weekend, konferencija koja okuplja, povezuje i osnažuje žene, aktivno priprema svoje drugo izdanje na kojemu će ponovno okupiti istaknuta imena regionalne i svjetske scene iz područja biznisa, medija, lifestylea, IT-a, zdravlja i ljepote. Tijekom vikenda Dana žena, od 7. do 10. ožujka, Women’s Weekend će biti mjesto razgovora o aktualnim temama, čime  će dati doprinos ostvarivanju pomaka u pronalaženju odgovora na niz otvorenih pitanja. Program je svakim danom sve bogatiji, a prve panelistice koje najavljuju drugo izdanje ove značajne regionalne konferencije dolaze iz potpuno različitih područja u kojima ostvaruju iznimne rezultate.

U vremenu globalne nestabilnosti Women’s Weekend dovodi ženu koja ima odgovore na aktualna pitanja iz područja sigurnosti. Lana Djurkin-König je stručnjakinja za sigurnost s više od 20 godina iskustva u nacionalnoj, međunarodnoj i korporativnoj sigurnosti te je od 2021. godine globalna voditeljica korporativne sigurnosti Swiss Re-a, jednog od najvećih svjetskih reosiguratelja, gdje je odgovorna za fizičku sigurnost Grupe koja se proteže na 80 ureda u više od 30 zemalja i više od 15000 zaposlenika. Prije toga je bila direktorica regionalne sigurnosti EY-a, dok je u DHL Grupi izgradila i koordinirala Globalni sigurnosni situacijski centar za korporativnu sigurnost, a tijekom boravka u misiji ISAF u Afganistanu nagrađena je i medaljom NATO-a. Lana živi u Njemačkoj zadnjih 12 godina i prvenstveno je majka 9-godišnjeg dječaka i supruga i ljubiteljica putovanja te će iskustvo uspješne kombinacije svih svojih uloga podijeliti na konferenciji u Rijeci.

Uz nju, na riječki Weekend dolazi i Nika Kovač, aktivistica, sociologinja, antropologinja i osnivačica i voditeljica slovenskog Instituta 8. mart, organizacije za izgradnju pokreta koja koristi pripovijedanje priča i zagovaranje kako bi se suočila s rodnim i ekonomskim nejednakostima diljem Slovenije. Pod njezinim vodstvom, uspješno je pokrenuta pravna redefinacija silovanja u Sloveniji, provodeći novi pravni presedan za model pristanka “da znači da” te će Nika i na Women’s Weekendu propitivati različite oblike pokoravanja, prvenstveno na području spola, kao pitanje (ne)ravnopravnosti u širem društvenom okviru.

Koji su izazovi s kojima će se žene liderice suočiti u 2024. i kako će ih prevladati? Zašto su žene nedovoljno zastupljene u tijelima odlučivanja u gospodarstvu i medijima? Zašto je tako teško postići ravnotežu između poslovnog i privatnog života? Mogu li žene imati sve – obitelj, karijeru i vrijeme za sebe? Ova, ali i brojna druga aktualna pitanja, obilježit će novo izdanje konferencije koja se ne propušta i koja će u Rijeci od 7. do 10. ožujka osigurati najbolji način obilježavanja Dana žena 2024. godine.

Ne propustite biti dio drugog Women’s Weekenda na lokaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti i Art kvarta.

Vidimo se u Rijeci od 7. do 10. ožujka!