Inspirativne teme i autori stižu i na Book Club by Women’s Weekend

Women’s Weekend nam je sve bliži, a iznenađenjima nije kraj! Posebni dio programa konferencije održat će se u prostoru novootvorene Gradske knjižnice, gdje ove godine otvaramo Book Club by Women’s Weekend.

Bit će to mjesto na kojemu se susreću strastveni čitatelji i inspirativni autori, a Gradska knjižnica savršena je lokacija za druženje ljubitelja knjiga i književnosti. I najbolje od svega – ulaz je slobodan za sve posjetitelje!

A tko nas očekuje?

Na Book Club by Women’s Weekend stiže Ana-Marija Jagodić Rukavina, kineziologinja i inovatorica jedinstvene Body tehnike koja je kroz višegodišnje istraživanje načina funkcioniranja tijela osmislila načine koji nam pomažu da prepoznamo signale i definiramo u kakvom smo stanju i koja je razina naše vitalnosti. Već je njezina knjiga “Body tehnika – Naučite slušati svoje tijelo” donijela formulu zdravog kretanja i iscjeljenja, a novom knjigom napravila je još hrabriji iskorak. Ana-Marija je objedinila svoja istraživanja i sažela ih u knjizi “Vitalnost – životna snaga koja nas pokreće” koju će premijerno predstaviti upravo na Book Clubu. Otkrijte potpuno drugačiji pristup tijelu i životu u subotu, 9. ožujka, u 10.30 sati u Gradskoj knjižnici u Rijeci.


Dan ranije, u petak, 8. ožujka, Book Clubu će se pridružiti i Tina Biloglav, uspješna arhitektica i partnerica prerano preminulog Marka Babića, autora knjige “Putovanje zvano igra”. Ona će od 17:00 sati okupljenima predstaviti Markovu životnu filozofiju ispunjenu optimizmom, radosti i ljubavlju prema životu i igri i govoriti “O čudesnoj vedrini u teškim trenucima”, kao i o utjecaju na brojne ljude koje je dotaknuo svojim pristupom. Očekuje nas i najava izlaska Markove druge knjige, kao i najava “Putovanja zvanog igra” na engleskom jeziku. Osim u Book Clubu, Tinu ćemo slušati i na panelu „Ono kad te život složi“, gdje će s Ninom Grilc, slovenskom influencericom i vlasnicom produkcijske kuće, pričati o najtežim trenucima, ali i snazi i radosti koju su morale pronaći kako bi nastavile dalje.


Science fiction na creski način očekuje nas istoga dana, na Dan žena. Book Club će od 18:00 sati ugostiti i Jelenu Dunato, autoricu spekulativne fikcije koja osvaja svjetsko tržište. Ova povjesničarka umjetnosti, kustosica i ljubiteljica drevne prošlosti svoje priče objavljuje na inozemnom tržištu, a na Book Clubu će ih predstaviti i domaćoj publici. Ako ste ljubitelj znanstvene fantastike, fantasyja ili horora, ne propustite posjetiti Gradsku knjižnicu Rijeka jer će Jelena Dunato otkriti tajne svojih fantastičnih svjetova.

Neka Women’s Weekend svakako postane vaša destinacija za inspiraciju, razmjenu znanja i nezaboravna iskustva! Pridružite nam se na Book Clubu by Women’s Weekend i uronite u svijet književnosti gdje se riječi pretvaraju u čaroliju! Vidimo se u Rijeci!