Zašto Women’s Weekend?

Posljednjih nekoliko desetljeća dogodile su se pozitivne promjene u smislu mogućnosti i zastupljenosti žena u ravnopravnom životu društva, no i dalje, manje je vjerojatno da će žene doći do najviših razina upravljanja u odnosu na muškarce, a i najnoviji primjeri iz Amerike pokazuju koliko je krhka borba za žensku suverenost.

Žene i dalje na radnom mjestu, obitelji i društvenoj okolini doživljavaju diskriminaciju. Ovo je svijet predrasuda prema ženskim sposobnostima i dometima. Žene su manje plaćene u usporedbi s kolegama na istim radnim mjestima i jednakih kvalifikacija, a često su i degradirane na niže pozicije ili stagniraju na istom radnom mjestu nakon povratka s porodiljnog dopusta. Ovaj jaz događa se u gotovo svim industrijama.

Kako rastu obiteljske i kućanske obveze, većinu toga na sebe i dalje preuzimaju žene. Često su zbog nemogućnosti usklađivanja obiteljskih i poslovnih obveza primorane odbaciti svoje karijere. Shodno tome, nisu u mogućnosti štedjeti, investirati ili ulagati u svoje daljnje obrazovanje zbog čega gube financijsku slobodu i izložene su većem riziku od siromaštva i ovisnosti o drugima. 

Zašto su žene nedovoljno zastupljene u tijelima odlučivanja u politici i bizinisu? Koji su izazovi s kojima će se liderice suočiti u 2023. i kako ih prevladati? Mogu li žene imati sve – obitelj, karijeru i vrijeme za sebe i svoje užitke?

Odgovore na ova i druga aktualna pitanja dat ćemo na Women’s Weekend konferenciji koja se održava od 9. do 11. ožujka 2023. u hali Exportdrva i Hilton Costabella Rijeka Spa & Beach Resortu.

Women’s Weekend umrežava i okuplja najvažnija imena iz različitih industrija i društvenih sfera s ciljem povezivanja, poboljšanja međusobne solidarnosti, čvršće povezanosti te ravnopravnosti žena u društvu.

Inspirativne priče naših govornica i govornika, paneli i radionice te networking na svjetskoj razini glavna su obilježja Women’s Weekenda.

Women’s Weekend će se kroz  predavanja, radionice, one-on-one razgovore te druženje i popratne aktivnosti baviti područjima politike, businessa, lifestylea, umjetnosti i sporta te ulozi žena u tim područjima, a svoja iskustva će podijeliti vodeće ‘opinion makerice’.

Također, posjetiteljice i posjetitelji će moći uživati u brojnim korisnim, opuštajućim i zabavnim aktivnostima.

Veselimo se vašem dolasku!