Kategorija Programa Predavanje

Što ESG znači za nas žene?

ESG trenutno je goruća tema svih kompanija. Zašto? U ovom predavanju govorit ćemo, ne o transformaciji poslovanja, nego o tome što ESG znači za nas žene, kako je upravo ESG potaknuo diskusiju o raznolikosti i o tome kako kompanije postaju održive.

Žene na radnom mjestu 2022. godine: globalna perspektiva

Žene koje rade za organizacije, vodeće po pitanju rodne ravnopravnosti, navele su da imaju inkluzivnu kulturu visokog povjerenja u kojoj su cijenjene i podržane. Vode li vaše organizacije put prema rodnoj ravnopravnosti? Što poslovni lideri mogu učiniti kako bi stvorili istinski inkluzivnu kulturu? Saznajte što vaša organizacija može učiniti kako bi osigurala svakodnevnu inkluzivnu kulturu za žene u novom svijetu rada.

1 na 1 sa Zeynep Ince: „Inclusion & Diversity“ – Kako globalne kompanije prelaze s riječi na djela?

Kako u praksi omogućiti uključivo i raznoliko radno mjesto? Kako kultura uključivosti može potaknuti organizacijsku promjenu? U 1 na 1 razgovoru sa Zeynep Ince, Global Head Inclusion & Diversity u Phillip Morris International-u (PMI) saznat ćemo kako velika kompanija poput PMI-a stvara okruženje u kojemu zaposlenici diljem svijeta mogu biti svoji na radnom mjestu, u kojemu podržavaju jedni druge, i pokreću inovacije. Radno okruženje u kojem se svi tretiraju ravnopravno i s poštovanjem, i imaju mogućnost ostvariti svoj puni potencijal, bez obzira na godine, boju kože, nacionalnost, rodni identitet, spolnu orijentaciju, religiju, invaliditet ili bilo koju drugu osobnu karakteristiku, bila ona vidljiva ili nevidljiva.

Future of Business: Tech-Savvy Women In Charge

Digitalizacija poslovanja i poslovnih procesa postala je preduvjet za rast i razvoj poslovanja. Posebna ljepota svakodnevne primjene svih mogućnosti automatizacije u procesima je činjenica da je mogu svladati baš svi, neovisno o dobi i spolu, kao i da maksimalno pojednostavljuje poslovne procese i ublažava prepreke na poduzetničkom putu. Prema istraživanju koje je proveo McKinsey, 40% velikih tvrtki u svim industrijama usvojilo je automatizaciju, dok je 25% vlasnika malih tvrtki to učinilo u određenoj mjeri. Što se čeka i gdje zapinje? Koje su najčešće zamke i kako uspješno svladati i provesti proces automatizacije? Koji najpovoljniji i najjednostavniji alati na tržištu nam u tome mogu pomoći? Kako raditi pametnije i biti produktivnije i, u konačnici, narušiti mušku dominaciju u poslu.

Tiranija izbora

Suvremeno društvo danas, više nego ikada, ističe snagu individualnosti i uvjerava nas da je sva moć, sloboda izbora i tajna uspjeha u našim rukama. Je li to zaista tako? Imamo li zaista neograničen izbor i tko utječe na naše izbore? I ako možemo sve, zašto je sve izraženija apatija i sindrom burnouta u doba neoliberalizma? Kakvu poruku nam šalje činjenica da nas u društvu prekapacitiranom (negativnim) informacijama sve češće ne zanimaju vijesti i bježimo od pritiska društvenih medija? Pitanja su na koja će odgovore dati slovenska filozofkinja i sociologinja Renata Salecl.

Na dugoj stazi važan je svaki korak

Lada Tedeschi Fiorio govorit će o vlastitom iskustvu i učenjima o upravljanju procesima, ljudima i emocijama, odnosno o ljudskom iskustvu koje prolazimo kao liderice, menadžerice, majke, sportašice, žene. Svako pojedinačno iskustvo nosi svoju priču, a sva zajedno imaju i zajednički nazivnik, jer smo mi jedno.

O čemu govorimo kad govorimo o seksu?

Seks je važan dio čovjekovog života, ne služi samo prokreaciji, već je njegova najvažnija uloga pružanje užitka. Pridodajmo mu još i seksualne fantazije, kojih prosječna osoba u svom životu ima oko četrdeset, i zadovoljstvo je odmah veće. Iako smo kao društvo napredovali, seks je i dalje svojevrsni tabu, pa mnogi i danas prilikom maštanja i masturbacije osjećaju krivnju i sram. Dugo se smatralo da seksualne maštarije imaju samo muškarci, nova istraživanja pokazuju da žene uopće ne zaostaju. Doživljavamo li seks drugačije, i kako o njemu govoriti i razmišljati otvorenije razgovaramo sa seksualnom terapeutkinjom dr. Nina Bašić Marković.

Poziv na novo promišljanje svijeta

Maja Gopel, njemačka je ekonomistica nove generacije čije knjige o neophodnom novom poretku i društvenom ugovoru postaju bestseleri diljem svijeta. Na popularno znanstveni način piše o najvažnijim temama današnjice; klimatskoj krizi, sve većoj polarizaciji društva na Zapadu i sve dubljem jazu između bogatih i siromašnih. Poziv na novo promišljanje svijeta- poziv je na novi društveni ugovor, o kojemu će ova izuzetna žena govoriti i na Women's Weekendu.