S naglaskom na nužnu ravnopravnost započeo prvi Women’s Weekend

S naglaskom na nužnu ravnopravnost u svakom području započeo je prvi regionalni Women’s Weekend u Rijeci. Ovo jedinstveno događanje okupilo je više od 800 registriranih posjetitelja  zainteresiranih za niz aktualnih panela i predavanja iz područja politike, biznisa, lifestylea, IT-a, ljepote, zdravlja i osobnog razvoja s ciljem osnaživanja žena, položaja i razmjeni iskustva.

„Dokle smo zapravo stigli? I jesmo li došli barem do pola puta u ostvarivanju ravnopravnog društva? S tim smo pitanjima prije skoro godinu dana započeli razmišljati o prvom Women’s Weekendu. Danas, nimalo skromno, i negirajući postojanje imposter sindroma, mogu reći da smo uspjeli, jer smo već u prvom izdanju Women’s Weekenda i prije početka rasprodali konferenciju!“, istaknula je Nevena Rendeli Vejzović, organizatorica i direktorica Women’s Weekenda i direktorica programa. Pritom je posebno zahvalila pokroviteljima – Turističkoj zajednici grada Rijeke i Gradu Rijeci, Primorsko-goranskoj županiji i Turističkoj zajednici Kvarnera te generalnom tehnološki partner A1 i Erste banci.

Women’s Weekend dat će doprinos u daljnjem razvoju turizma na Kvarneru na čijem razvoju već godinama radi direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov. ”Radi se  o drugačijem događaju od onih na koje smo mi navikli, a u turističkom smislu nama je bitno da imamo događanja van turističke sezone. Drago mi je da ću biti i sudionica panela, jer je bitno da izmjenjujemo iskustva i ono što nas muči.”, rekla je Peršić Živadinov.

Zašto baš Rijeka? Ona je jedan od rijetkih gradova ženskog roda i upravo zato je izabrana za prvo održavanje ove konferencije. Marko Filipović, gradonačelnik Grada Rijeke, naglasio je da je ponosan jer je Women’s Weekend uplovio u riječku luku i izrazio nadu da će se u njoj i usidriti. Rijeka je uvijek bila hrabra kada treba nametati društvene teme od kojih ne smijemo bježati, a odnosi se i na ženska prava i poticanje cijelog društva kako bi se vidjelo što ženska energija znači. Hvala vam što zračite tom energijom i činite svijet boljim mjestom.“, poručio je Filipović.

Nije slučajnost što se prvi Women’s Weekend održava u tjednu kada se obilježava Dan žena. Rijeka i njen prostor potiču i pružaju ravnopravnost, što je naglasio i Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije koji je uputio pozdrave damama u ime velike manjine koja se usudila doći, i tako nasmijao prisutne u ispunjenoj dvorani.

Tijekom cijelog programa ove regionalne konferencije spominjati će se ravnopravnost žena i muškaraca što je temeljna vrijednost Europske unije. Stoga je dobrodošlicu svim sudionicima zaželjela i Vesna Lončarić, članica Kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice. Naglaskom da komisija Hrvatske prvi puta ima predsjednicu ženu koja svoj rad usmjerava na ravnopravnost žena, zaželjela je uspješan nastavak rada i rasprave.