Tihana Korać

Tihana Korać

Zadovoljna.hr
Urednica portala

Diplomirana novinarka koja je nakon završenog fakulteta započela s radom u vodećim tiskanim lifestyle medijima. U želji za drugačijim promišljanjem takozvane ženske literature osniva biblioteku „ČitaOna“ posvećenu poznatim autoricama čiji naizgled lepršavi i romantični romani provlače bitne tematike poput obiteljskog nasilja i nedostatka samopouzdanja zbog društveno nametnutih normi.
Od 2013. urednica je najčitanijeg hrvatskog lifestyle portala kroz čiji sadržaj redovito provlači važnost tolerancije, empatije, uključivosti i rada na sebi. S tim ciljem pokreće Zadovoljna akademiju, projekt cjeloživotnog učenja žena. Tijekom šest sezona više od 160 žena širom Hrvatske besplatno je završilo odabrane edukacije.
Inicira projekt #uLicejunakinja 2019. godine za urgiranje veće zastupljenosti žena u procesu imenovanja ulica i trgova zaslužnim ženama iz hrvatske povijesti.
Godine 2019. pokreće akciju „Čitaj između redaka“, u sklopu koje je 60 knjiga donirano školskim knjižnicama s ciljem pristupačnosti kapitalnih djela hrvatske i svjetske književnosti školama slabijih resursa.
Inspirativne i za otvoreno društvo bitne teme izašle su iz okvira portala te je kratki film o Lei Deutsch, hrvatskoj Anne Frank, bio prikazan na Festivalu tolerancije, a onaj s dobitnicima nagrade Luka Ritz 2017. godine na festivalu KinoKino.
Kako vjeruje da lifestyle prelazi granice “ženskih” tema te da životni stil uključuje puno širi spektar izbora i djelovanja, 2021. pokreće „Izbori se“, projekt portala zadovoljna.hr kojim se isticala važnost sudjelovanja i izlaska na lokalne izbore.