Petar Štefanić

Petar Štefanić

Novinar i poduzetnik

Petar Štefanić, rođen 1973. godine u Podgorici, Republika Crna Gora. Diplomirao filozofiju i lingvistiku na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U novinarstvu se zadržao 18 godina. Od 2001. godine počinje raditi na Hrvatskom radiju, u redakciji unutarnje politike. 2005. godine prelazi u stalni angažman na HTV -u kao urednik i voditelj emisije “Otvoreno”. Nakon toga uređuje i vodi niz emisija, uglavnom političkih magazina, ali paralelno s tim projektima radi kao novinar u “Dnevniku” HTVa, reporter u “Latinici” te uređuje i vodi večernje vijesti.

Nakon HRT-a prelazi na N1 televiziju, gdje 3 godine vodi i uređuje talk show Pressing. Emisija se emitira tri puta tjedno i u njoj ugošćuje najširi krug protagonista društveno političkog života, kao i osobe iz područja kulture i sporta.

Prije 3 godine osniva svoju tvrtku Word koja se bavi komunikacijama u najširem smislu te riječi i svoje dugogodišnje medijsko iskustvo koristi u poduci klijenata, posebno u održavanju medijskih treninga te u moderiranju i vođenju konferencija i panela.